TOP STRIPPER: ‘Luck Don’t Come Cheap’ (2016)

Naslovnica albuma "Luck Don't Come Cheap"
Naslovnica albuma "Luck Don't Come Cheap"

Kljub kroničnem pomanjkanju rock bendov na slovenski sceni se časi počasi obračajo na bolje. Med žive se je spet vrnila Siddharta, novi plošči so izdali Dan D, med nami pa ostajajo tudi Mi2.  A kar je še pomembnejše, aktiven je tudi podmladek.

Korenine skupine Top Stripper segajo v leto 2009, ko je skupina mladih nadobudnežev v želji po ustvarjanju avtorske glasbe začela delati prve glasbene korake. Po številnih nastopih v domači Cvetličarni in na nekaterih domačih festivalih je leta 2013 napočil čas za debitantski High Heels Avenue, letos pa je izšlo še njegovo nadaljevanje Luck Don’t Come Cheap.

Vpliv losangeleškega Sunset Stripa je opazen tudi na drugi plošči, kjer že prva Can’t Hear You Cryin, sicer rahlo podobna Let’s Get Rocked, več kot očitno vabi v svet pomanjkljivo oblečenih mladenk, vratolomnih količin whiskeyja in seveda rock n’ rolla.

Po defleppardski poskočnici je čas za visokooktansko The City Of Angels, s katero se skupina podaja na pot v nekdanjo Meko peroksidnih rockerjev, eden in edini Los Angeles, pri tem pa nam dodeli tudi eno najboljših skladb na plošči. Je ob dovršenem kitarskem aranžmaju, Šabanovem vokalu in igrivi kemiji skupine potrebno reči še kaj?

Novi album se ni izneveril niti baladni tradiciji osemdesetih. Nisi pravi rocker, če na albumu nimaš vsaj ene srce parajoče balade, tokrat v obliki Shoot The Boy, ki ima žanru primerno tudi besedilo. Lokalna lepotica-frajer-navaden fant-pištola, kje si, Desmond Child?

Po Crazy Child se skupina zopet poda v baladne vode, le da je tokrat v ospredju kavbojska akustičnost zgodnjih devetdesetih. Se ob Gone With The Train še kdo spomni na Cinderello in njihov Heartbreak Station? Podobno zgodbo piše tudi Sound Of The Devil, moderni hibrid Shout At The Devil (Mötley Crüe) in Rocket Queen (Guns N’ Roses). Vmesni erotični vzdihi so plod avtorskega dela, kajne fantje? Po akustični Why Do I Need The Rain in energični You Can All Go To Hell je čas za venček skladb Dead Or Alive (Bon Jovi), Patience (Guns N’ Roses) in One In A Million (Guns N’ Roses), ali na kratko Do You Think It’s Easy.

Ali je novi album boljši od svojega predhodnika? Da, absolutno. Gledano kot celota deluje Luck Don’t Come Cheap kot nekakšna izboljšana verzija. Fantje so v treh letih nedvomno veliko izkusili, kar se pozna tudi v njihovem delu. Več kot očitno pa se je izboljšal tudi njihov proračun. Primerjajte naslovnici obeh albumov in opazili boste razliko. Fantje so na pravi poti!