POZABLJENI ZAKLADI: Guns N’ Roses

Guns N' Roses nimajo časa za počitek ...
Guns N' Roses nimajo časa za počitek ...

Ah, Guns N’ Roses. Poslednji Mohikanci, ki so umirajočemu žanru v poplavi peroksidnih rock bendov dodali več kot potrebno brco v rit. Hkrati pa tudi skupina, ki je zaradi megalomanskih kompleksov pevca Rosea, prevelike količine drog in bog si ga vedi še česa skoraj čez noč postala bleda senca same sebe.

Kakorkoli že. Guns N’ Roses so skupina, s katero začenjam novo serijo člankov, posvečeno skladbam, ki so zaradi uspeha svojih boljših sester ostale prezrte.

  1. Dead Horse

Če bi Axl in tovarišija ločili zrno od plev, ter bi namesto dvojnega albuma izdali enojno mojstrovino, bi bila spodnja skladba zagotovo na njej.

  1. It’s Alright

Skladba, ki so jo prvotno posneli Black Sabbath, je bila med letoma 1992 in 1993 v rabi kot uvod v November Rain. Danes jo lahko slišite na plošči Live Era (1999) in na seriji koncertnih posnetkov iz tistih časov.

 

  1. Jumpin Jack Flash

Ena od priredb, ki jih je skupina posnela v času priprav za ploščo Appetite for Destruction (1987). Energijska bomba, ki zahteva glasno poslušanje.

 

  1. Oh My God

Artefakt iz časov, ko je Axl želel slediti zvoku Nine Inch Nails. Verjemite, če bi plošča Chinese Democracy (2008) izšla pravočasno, se delna združitev klasične postave ne bi nikoli zgodila.

 

  1. Look At Your Game, Girl (Charles Manson cover)

Skrita skladba, ki je skupini za kratek čas znova vrnila medijsko pokritost. Za promocijo šibke plošče je pač potreben drugačen pristop.

 

  1. Sweet Child O’ Mine (1999)

Del vnovičnega snemanja plošče Appetite for Destruction, ki se ga je konec 90-ih let lotil pevec Rose.

 

  1. This I Love

Ljubezenska balada, ki zaradi pičle promocije plošče Chinese Democracy ni dosega svojega potenciala.

 

  1. Breakdown

“Fun how ev’rything was Roses, when we held on to the Guns”. Edina skladba, ki vsebuje referenco z bendovim imenom.

 

  1. Hair Of The Dog

Ena boljših priredb s plošče The Spaghetti Incident? (1993). Zakaj se skupina ni posvetila igranju priredb, ki so dejansko vplivale na njihovo igranje?

  1. Prostitute

Prezrt biser z Axlovega »solo« albuma.