INMUSIC festival letoš še večji in še boljši kot prejšnja leta!

ROCKER.SI je obiskal enega največjih poletnih festivalov na našem območju Evrope – INMUSIC FESTIVAL!

Tudi letos je poteka na Jarunu, otoku hrvaške mladosti in praznoval svojo 10. obletnico. Festival se je začel v ponedeljek, 22.06.2015 in se zaključil danes, v zgodnjih jutranjih urah. Tam smo bili prisotni le prvi dan festivala, in lahko potrdimo, da so organizatorji, ki so obljubljali še večji in še boljši festival kot prejšnja leta, to tudi izpolnili. Zabave in dobre glasbe prav zares ni manjkalo.

Prvi so na enem izmed številnih festivalskih odrov nastopili Mel Camino iz Velike Gorice in s svojim nastopom otvorili letošnji festival. Za njimi so na odru nastopili Katalina Kicks, po njihovem nastopu pa je bil na vrsti Frank Turner z bendom The Sleeping Souls. Frank je celo zapel v hrvaškem jeziku in množica je bila navdušena. Nekoliko kasneje je na Main Stage prišel škotski pevec Paolo Nutini.

Na Jarunsko jezero se je spuščal mrak, občinstvo pa je zaživelo ob pop-rock ritmih tega očarljivega pevca, ki je z nežnejšimi skladbami poskrbel tudi za tiste bolj romantične po srcu in ustvaril pravo emocionalno vzdušje. Nekaj minut po 11.uri so oder zasedli težko pričakovani Franz Ferdinand & Sparks (FFS). Svoj kar dvourni nastop so začeli s pesmijo Johnny Delusional. S Collaborations don’t work in ostalimi hiti pa so publiko spravili dobesedno v zrak. Ta je plesala in pela na ves glas do konca. Okoli odra se je ob njihovem nastopu kar trlo ljudi.

Do večera se je namreč po oceni organizatorjev nabralo kar 25.000 obiskovalcev INMUSIC-a. Poleg Main Stage-a, na katerem so ta večer nastopili vsi omenjeni in poskrbeli za pretežno rockersko vzdušje, pa se je tudi na World Stage-u dogajalo. Prva je tam nastopila rock skupina Clone Age iz hrvaškega Čakovca. Za njimi Mel & Django Jet, Aziza Brahim pevka, tekstopiska pa tudi igralka iz Alžirije, Future Islands in DJ DOMAGOJ. Na Hidden Stage-u pa je prvi nastopil naš slovenski bend iz Ljubljane – Čao Portorož, za njimi Ludovik Material, Sassja in Kate Tempest. Oder Ko To Tamo Peva je prvi zavzel DJ DECAVILLE, za njim švedski pop-rock bend Among Souls, sledila pa sta še dva švedska benda, Charlie Harlow in Dum i Huet. Za njimi je publiko še dolgo v noč zabavala popularna hrvaška rock skupina Zadruga, ki je na festivalu praznovala tudi svojo 25.obletnico ustanovitve.

Poleg vseh nastopajočih pa je za glasbo na festivalu do jutranjih ur skrbel Yem Kolektiv. Med drugim je poskrbel za pravi Forest Party v ”Šumi Striborovoj”, ki je bila ovita v barvne luči in lampijončke in z njimi ustvarjala magično vzdušje. Tudi za glasbo na Silent Party-ju je skrbel Yem Kolektiv. Čeprav je bila precej dolga vrsta za obisk tega nepozabnega žura, ki se je odvijal v prostoru ograjenem z lesenimi paletami, se je splačalo počakati na vrsto, si nadeti slušalke in z drugimi poplesavati po ritmu dolgo v noč v prijetni atmosferi. Istočasno so potekale tudi Karaoke, na voljo pa je bilo tudi zadostno število stojnic s hrano in pijačo, kjer so si obiskovalci festivala lahko napolnili energijo ali pa si vzeli predah v Nargila Chill Out Zone-u.

Vse to in še več je ponujal INMUSIC festival v samo enem dnevu in zares nas ni razočaral. Obljubimo, da ga obiščemo tudi drugo leto!

Foto: Valentina Jenko