Hurts tudi po koncertu v Gasometru ostajata lomilca src

Najprej hvala koncerti.net, za varno vožnjo na Dunaj in nazaj in za še enega tistih koncertov, ki se zasidrajo na seznam boljših koncertov.

 

Nastopila v mali dvorani

Gasometer, za avstrijsko prestolnico pravzaprav majhna dvorana, ki sprejme približno 4.000 ljudi, le nekaj sto manj pa jih je prišlo na koncert britanskega synthpop dua Hurts.

Predskupina Cardiac Move, je svoje delo opravila spodobno, čeprav roko na srce, fantje potrebujejo še veliko kilometrine, izkušenj, vokalist pa tudi še nekaj dodatnega tehničnega znanja … A nič ne de, uspelo jim je ogreti publiko pred glavnima nastopajočima.

Okoli 21. ure so se v dvorani Gasometer ugasnile luči, čez celotni oder pa je visela le črna zavesa z napisom Surrender. Logično ne nazadnje sta fanta prav na istoimenski turneji, kjer predstavljata istoimenski album, ki sta ga izdala oktobra lani.

Po vse bučnejšem histeričnem kričanju predvsem nežnejšega spola se je zavesa končno dvignila, Hurts pa sta koncert začela s skladbo ‘Some Kind of Heaven’. Da sta obiskovalce lažje animirala, sta prvih nekaj skladb igrala z albuma ‘Exilee‘ ter aktualnega ploščka.

Publika padla v trans

Potrebovala sta zgolj 6 skladb, da sta publiko spravila v trans.

Theo je s karizmo prevzel številna dekleta na koncertu. (FOTO: Špela MACUH)

Vedno elegantni duo je nato namreč nadaljeval s setom skladb s prvenca ‘Happiness‘, ki je tudi njun najuspešnejši album, ki ju je katapultiral v svet blišča in slave, pri publiki pa je bil odziv neverjetno dober.

Karizmatični Theo, ki ima poleg vsega še šarmantni vokal, je s pomočjo Adama, v Gasometru poskrbel za pravo evforijo med dekleti.

Za presenečenje sta poskrbela tudi z akustično izvedbo skladbe ‘Affair‘.

Daleč najglasnejša je bila publika med skladbama ‘Wonderful Life‘, ki je bil hkrati tudi njun prvi singel in se je oboževalcem zlezel najbolj pod kožo, tudi skladba ‘Better Then Love’ je doživela podoben odziv.

Poskrbela sta za promocijo albuma

Adam poleg klaviatur igra tudi kitaro. (FOTO: Špela MACUH)

Kaj reči? V primerjavi z njuno prvo turnejo sta fanta vsekakor precej napredovala, v tem času dodobra spoznala ‘potrebe’ oboževalk in se naučila, kako se streže stvarem na odru.

Žal pa se na trenutke zdi, kot da v njunih nastopih ni prostora za improvizacijo in spontanost, zdi se, kot da med celotno turnejo izvajata koncerte po istem kalupu.

Navdušeno občinstvo. (FOTO: Špela MACUH)

Kljub temu, da fanta promovirata aktualni studijski album ‘Surrender‘ sta največ skladb zaigrala prav s prvenca, ki ju je tako ali drugače zaznamoval.

Treba je še dodati, da imata na tej turneji tudi izjemne luči, ki pri njuni sentimentalni glasbi naredijo še toliko večji učinek na obiskovalca.

Zaključila sta s skladbo ‘Stay‘ in takrat je z njima prepevala kar celotna dvorana.

Kaj reči za konec? Spodoben in suveren koncert dolg točno uro in pol, a brez tistega pravega presežka, ki bi človeka pustila odprtih ust.

Dejstvo, ki ostaja pa je, da fanta tudi po nastopu v Gasometru še naprej ostajata lomilca ženskih src!