ELVIS JACKSON: ‘Radio Unfriendly’ (2015)

Naslovnica albuma 'Radio Unfriendly'.

V uredništvo Rocker.si je tokrat prišel album ‘Radio Unfriendly‘ domače zasedbe Elvis Jackson. Že na prvi pogled je bil album izredno domiseln, saj si v CD­ju dobil še komplet čepkov za ušesa.

Jah, fantje imajo prav, njihova glasba je ušesom res lahko škodljiva, saj fantje s hitrimi in melodičnimi ritmi slej kot prej pritegnejo vaše uho.

Elvis Jackson so na sceni že četrt stoletja in v vsem tem času, so nam ponudili in predstavili že marsikaj, predvsem pa so si pridobili ogromno izkušenj, saj je za njimi že prek 1000 koncertnih nastopov.

Glede na raznolikost glasbe, ki so jo Elvis Jackson prikazali skozi vsa ta obdobja pa človek sploh ne ve, kaj naj od albuma pričakuje. Veš pa, da bo nekaj, kar bo težko slabo. Že dejstvo, da so fantje k sodelovanju pri nastajanju albuma povabili še Roka Podbevška, in se z njim zaprli v studio na Metelkovi pove, da bodo fantje tokrat precej (pre)drzni.

Miksanje so zaupali priznanemu nemškemu producentu in tehniku ArneNeurandu, ki je v preteklosti že sodeloval s skupinami Guano Apes, Subway, to Sally, … Mastering pa je opravil Janez Križaj.

Še pred izidom albuma so fantje izdali video in singel ‘Any Place to go‘, ki je napovedoval, da bo album tokrat precej trši in brezkompromisen, vseboval pa bo elemente vse od punka pa do metalskega žaganja!

In res je, fantje z leti postajajo vse bolj divji, očitno menijo, da bolj si star, bolj si nor.

Na (že njihovem petem) albumu je dvanajst brezkompromisnih skladb, v hitrem tempu, ki z izjemno melodičnostjo, z besedili z aktualno življenjsko tematiko in izjemno energijo privabijo poslušalčevo uho …

Mešanica in preplet vseh mogočih glasbenih žanrov od hardcora, punka, rocka ter metalskega žaganja naredijo album tako drzen in drugačen, a hkrati poslušljiv. Fantje znajo različne žanre lepo zapakirati v celoto in jo postrezti kot odlično ‘sladico za drzna ušesa’.

Kakovostni kitarski rifi, izjemno melodična ritem sekcija, spodobne metal solaže ter Budin vokal morda res niso ravno balzam za poslušalce komercialnih radijskih postaj, so pa vsekakor češnja na tortici poslušalcem hardcora in tistega prvinskega punk/rock zvoka.

Brez skrbi, album res ni prijazen do radijskih postaj, doma pa si ga lahko ‘nažgete do konca‘ in si sprostite dušo.

Če si želite polepšati dan, se hitro odpravite v trgovino in si privoščite album. Brez skrbi, album si vsekakor zasluži vašo priložnost in pozornost. Če ste pripravljeni na melodično punk/rock energetsko poslastico, potem ste že na poti v trgovino po album.